De Azoren eilanden bewonderen

azoren eilanden

Als jij er van houdt om er lekker op uit te gaan dan kun je er ook voor kiezen om een vakantie te boeken richting de Azoren eilanden. Dit is namelijk een gebied wat onderdeel is van Portugal. Velen zullen dit ook omschrijven als een zeer mooie eilandengroep waar je ook nog eens de allermooiste natuurlijk zal tegenkomen. Dit is voor veel mensen al de doorslag om hier een kijkje te nemen. Het bestaat verder ook uit maarliefst negen verschillende eilanden die ieder zijn eigen trekpleisters heeft. Een van de dingen die kenmerkend is, is dat het weer ieder moment op de dag zomaar kan omslaan. Hier moet je dan wel goed op voorbereid zijn. Zo moet je dus een korte broek bij je hebben omdat het anders veels te warm is, maar wees ook voorbereid op een flinke regenbui.

Kraters

De Azoren eilanden zijn allemaal vulkanische eilanden en je zult hier dan dus ook vulkanen aantreffen. Je hoeft je niet zorgen te maken of deze vulkanen ineens spontaan uitbarsten. Wel zul je hier dus ook zeer indrukwekkende krater kunnen zien. Dit is voor veel mensen een must om te zien en ook de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

azoren eilanden

Specialiteiten

De Azoren eilanden zijn ook bewoond, dat is logisch anders zou je er ook geen vakantie heen kunnen boeken, maar dit betekent ook meteen dat ze hier speciale dingen hebben. Neem bijvoorbeeld gerechten die je kunt eten. Elk eiland heeft ook nog eens zijn eigen gerechten en het is zeer zeker leuk om dit te proeven. Een ander leuk feitje is dat de eilanden maar liefst meer dan duizend kilometer van Portugal zelf afliggen. Je zult dus niet zo snel op het vasteland zijn, maar de ervaring om op een eiland midden op de oceaan te zijn is ook niet te omschrijven.