Een matras van 70×190 is perfect voor kinderen

matras 70x190

Er zijn een heleboel maten om uit te kiezen als het om matrassen gaat. Welke moet je nu precies hebben? Als het gaat om een kinderkamer dan is een matras van 70×190 meer dan genoeg. Zo hebben de kids genoeg ruimte om te rollen en komen ze er ook met hun voeten niet onderuit. Dit is dan ook een van de standaard maten voor kinderbedden. Maar je kunt er nog meer mee doen: een matras van dit formaat is ook ideaal als je bijvoorbeeld twee losse matrassen in een bedframe wil leggen met een breedte van 140 centimeter. Dit is een gangbare maat voor een klein tweepersoonsbed. Soms heb je daar dus twee losse matrassen voor nodig. 

matras 70x190

Het belang van een goede nachtrust

Als je eenmaal een goed matras hebt gevonden dan moet je nog bedenken welk soort matras je wil. De maten zijn alleen maar de eerste stap. Voor een goede nachtrust zijn de volgende punten belangrijk:

  • ondersteuning
  • comfort
  • duurzaamheid
  • temperatuur
matras 70x190

Ondersteuning is de kern

Een goed matras is niet heel zacht en je zakt er ook niet volledig in weg. Iedereen heeft namelijk gedurende de nacht ook een beetje ondersteuning nodig. Zeker mensen met een slechte rug of klachten in hun gewrichten hebben die steun hard nodig. Zorg er dan ook voor dat je een matras kiest dat hard genoeg is want dat helpt beter, ook al is het niet direct comfortabel. Op termijn ga je er blij mee zijn.