Meest gevarieerde eiland

Texel

Als er een eiland gevarieerd en geschikt voor families en gezinnen is, dan is het Texel wel. Natuurliefhebbers en liefhebbers van dieren voelen zich op het eiland helemaal op hun gemak, genieten van de vele schapen en vogels. Het eiland is het grootste eiland, en het meest veelzijdige waddeneiland van alle eilanden. Ook met de mogelijkheden ben je wat uitgebreider dan de andere eilanden, er is meer te doen en voor iedereen wel wat. Voor kinderen is er de Zelfpluktuin waar zij zelf fruit en groente kunnen plukken, een erg leuke activiteit voor kinderen.

Voor zonaanbidders

De Koog is bijzonder populair onder vakantiegangers omdat het als enige dorpje van Texel aan het Noordstrand ligt. Dit is ook te merken aan het aantal campings en vakantieparken die er te vinden zijn, maar ook voor jongeren zijn er meer dan voldoende uitgaansgelegenheden. Een grote discotheek en terrasjes, bars en vele restaurantjes. Ook winkelliefhebbers komen er aan de beurt in de Dorpsstraat, watersportliefhebbers komen er ook aan hun trekken, kortom er is echt van alles te doen. Het zandstrand is ook heerlijk om te wandelen, frisse lucht en het gevoel hebben dat je er echt helemaal even uit bent.

Texel

30 km aan stranden

Texel heeft ook ongeveer 30 km aan stranden, deze zijn allemaal te bereiken per fiets of met de auto.  De stranden kun je eenvoudig vinden, omdat ze zijn aangeduid met een paalnummer. Voordeel is ook dat er bepaalde gedeeltes in de zomer worden bewaakt, hier is het dus voor kinderen erg veilig om te zwemmen. Ook wanneer je een hond hebt is dit geen enkel probleem, op de meeste stranden mag je viervoeter namelijk mee. Even de duinen over je je staat al direct op het strand van Texel. Ben je een liefhebber van natuur, dan zijn er stukken strand met prachtige natuur waar het lekker rustig is.