Wat je moet weten over de Maxi cosi Rodi

Het bekende autostoeltjes merk Maxi cosi heeft een model autostoeltje speciaal voor kinderen tussen de 3,5 en 12 jaar, namelijk de Maxi cosi Rodi. Want ook wanneer je kinderen hun allereerste en kleinste Maxi cosi zijn ontgroeid, wil je ze natuurlijk wel nog steeds optimale veiligheid bieden wanneer je ze vervoerd in de auto. De Maxi cosi Rodi is een autostoeltje dat je makkelijk in de lengte kunt verstellen. Dat betekent dat je niet steeds een nieuw zitje hoeft te kopen telkens als je kleintje weer gegroeid is. Het stoeltje groeit namelijk gewoon mee. Ook zijn de Maxi cosi Rodi stoeltjes licht in gewicht en makkelijk in en uit de auto te halen, waardoor je ze ook zonder moeite van de ene in de andere auto verplaatst.

Wat maakt de Maxi cosi Rodi zo speciaal?
Alle modellen van de Maxi cosi Rodi zijn uitgerust met SPS, wat staat voor Side Protection System. Dit houdt in dat er aan de zijkant van de hoofdsteun ook zij stukken zijn bevestigd. Hierdoor is je kind niet alleen beschermd tegen ongevallen aan de voorkant en de achterkant van de auto, maar ook tegen ongelukken aan de zijkanten van de wagen. Dit biedt betekent dus meer veiligheid en minder zorgen achter het stuur.

De verschillende Maxi cosi Rodi modellen
De Maxi cosi Rodi komt in drie verschillende modellen: de Rodi SPS, de Rodi XP en de Rodi AirProtect. Alle drie de stoeltjes zijn in de lengte verstelbaar. De Maxi cosi Rodi XP is daarnaast ook in de breedte verstelbaar waardoor dit stoeltje nog beter aansluit op je kind en daardoor nog meer bescherming biedt. Het verschil tussen de drie modellen zit hem verder vooral in de dikte van de zij steuntjes. De Rodi SPS heeft relatief gezien de dunste ondersteuning. Die van de Rodi XP is al dikker en die van de Rodi Airprotect is het dikst en daardoor het meest comfortabel en veilig. Je kunt de Maxi cosi Rodi stoeltjes onder andere vinden op www.babykoop.nl.