Onboarding

Onboarding

Onboarding betekend als het ware iemand binnen halen bij een bedrijf. Een nieuwe medewerker dus. Voorheen werd dit alleen digitaal gedaan en op deze manier kon een nieuwe medewerker alvast een kijkje nemen binnen een bedrijf. Zo leerde deze al de structuur en de eventuele nieuwe collega’s. Tegenwoordig heeft dit een andere betekenis gekregen en niet alleen online, maar ook offline. In sommige gevallen kunnen nieuwe medewerkers al mee gaan op uitjes en zo alvast kennis maken met zijn of haar nieuwe collega’s.

Inwerkperiode

image_canvas

Vroeger was een inwerkperiode van een nieuwe collega zeer tijdrovend. Bovendien was het maar de vraag of iemand wel geschikt was voor een functie, of wel binnen een groep zal passen. Nu met de nieuwe manier van inwerken is dat een heel ander verhaal. Voordat iemand daadwerkelijk al in dienst komt, kan deze al kennis maken met het nieuwe bedrijf en zijn of haar collega’s. Voor de nieuwe collega is het prettiger om te weten waar deze terecht komt.

Zelf weet ik als de dag van gisteren hoe ik mij zenuwachtig maakte toen ik een baan had gekregen. Tijdens het gesprek liep het allemaal vlekkeloos. Maar de dagen die daarop volgde toen ik kreeg te horen dat ik was aangenomen, waren zenuwslopend. Ik maakte mij zorgen of ik wel echt geschikt was voor deze baan. Ook maakte ik mij druk om het feit of de collega’s wel aardig zullen zijn en ga zo maar door. Was ik ook op de onboarding manier aangenomen, had ik deze zorgen niet hoeven hebben. Want vanaf het eerste moment maak je al kennis met de werkzaamheden en de collega’s.

image_canvas

TinQwise


TinQwise heeft een onboarding platform ontwikkeld, die je kan gebruiken. Deze app is ontwikkeld voor mensen die een nieuwe baan hebben en hiermee kunnen zij alles lezen over hun nieuwe baan. Ook diverse medewerkers en ex-medewerkers hebben hier hun commentaar achter gelaten. Op deze manier kan je veel leren en wat ook erg belangrijk is, veel leren van andere collega’s. Hierdoor is het mogelijk om de nieuwe medewerker meteen te laten ervaren wat er verwacht wordt tijdens de werkzaamheden. Het zelfvertrouwen kan hierdoor stijgen en het maakt het voor de nieuwe medewerker een stuk makkelijker om zijn of haar nieuwe baan te aanvaarden.

Meer weten over deze app en over wat TinQwise allemaal te bieden heeft, bekijk dan de website. Hier staat veel informatie op over verschillende cases en leervormen. Een voorbeeld is van een zeer groot bedrijf, waar ook een restaurant aanwezig is voor de klanten die dit bedrijf bezoeken. Belangrijk is dat hier de nodige kennis en hygiëne in acht worden genomen. Het is namelijk belangrijk dat iedere werknemer weet wat wel en niet mag, Bovendien moet iedereen dezelfde regels leren en daarom is er door TinQwise een 360° Food Safety Experience ontwikkeld. Een online programma die iedereen kan inzien en volgen. Elk jaar moet iedereen deze
externe food safety audit halen .