Snorscooter of elektrische fiets kopen?

Wanneer je snel op je bestemming wilt zijn is een auto lang niet altijd de snelste manier. Met een snorscooter mag je over het fietspad rijden zonder helm, je kunt ook een elektrische fiets kopen. Deze twee opties hebben best veel overeenkomsten, bij online winkel Fast & Furious scooter Special Shop kun je beide soorten tweewieler bestellen. Om de keuze voor een elektrische fiets of snorscooter wat eenvoudiger te maken zullen we de verschillen en voordelen naast elkaar leggen zodat vergelijken wat eenvoudiger wordt.

Bij Fast & Furious kun je naast scooters ook online elektrische fietsen kopen voor dames en heren. Bekijk het assortiment direct in de webshop!

De snelheid is hetzelfde

Bij zowel een snorscooter als een elektrische fiets is de maximale snelheid vastgesteld op 25 km/u. Het verschil is dat je met een snorscooter niet hoeft (of kunt) trappen, bij een elektrische fiets betreft het trapondersteuning. De fiets rijdt dus niet vanzelf.

Minder papieren bij een elektrische fiets kopen

Bij een snorscooter kopen zul je een registratie nodig hebben bij de RDW, en je moet de scooter verzekeren. Dan is er nog het rijbewijs dat verplicht is om mee te rijden. Bij een fiets is dat allemaal niet nodig, ook niet wanneer deze voorzien is van een hulpmotor.

Naar huis met een lege tank

Dat is vervelend, je bent vergeten te tanken en je komt langs de weg stil te staan met jouw snorfiets. Dat wordt dus lopen en duwen naar het dichtstbijzijnde tankstation. Met een elektronische fiets kan je dit ook overkomen, maar je kunt nog steeds doorfietsen. Het zal wat zwaarder trappen omdat eBikes in de regel wat zwaarder zijn dan normale fietsen, toch kun je altijd vooruit.

Hoe ver kun je rijden met een elektrische fiets?

Met een snorscooter is de actieradius afhankelijk van het aantal liters benzine dat in tank past, en hoe zuinig de motor loopt. Bij een elektrische fiets leasen of kopen moet je rekening houden met de capaciteit van de accu. Als je lange afstanden rijdt kan het raadzaam zijn direct een sterkere accu mee te bestellen, je kunt dit bij een elektrische fiets online kopen direct kiezen. Zo kun je tot meer dan 100 kilometer met ondersteuning fietsen.

Scooter en fiets stallen

In principe kun je een snorscooter en een elektrische fiets op dezelfde plekken stallen, in praktijk is het met een fiets toch een stuk eenvoudiger om een geschikt plekje te vinden. We adviseren wel om je fiets in een bewaakte stalling te zetten, en in de online webshop direct ook een kettingslot te bestellen. Je wilt uiteraard ook nog naar huis fietsen!

Elektrische fietsen voor dames en heren

Snorscooters kunnen groot en zwaar zijn, daar zit niet iedereen op te wachten. Bij elektrische fietsen bestellen kun je kiezen voor damesfietsen en herenfietsen op basis van uiteenlopende modellen. Je hebt daarmee de mogelijkheid jouw fiets in de webshop helemaal naar wens uit te kiezen.

Fast & Furious snorscooter of elektrische fiets kopen?

In de webshop van Fast & Furious kun je zelf alle merken, modellen en prijzen op je gemak online vergelijken. Bepaal zelf welke tweewieler het beste aansluit op jouw wensen, je kunt in beide gevallen kiezen voor een snorscooter of elektrische fiets leasen of kopen.