Wat te verwachten op een Agriturismo?

Agriturismo: wat is dat?
Als je nog nooit van Agriturismo hebt gehoord is dat niet zo gek, het is namelijk niet het eerste waar men aan denkt bij het boeken van een vakantie. Van oorsprong is het een Italiaanse samenvoeging van de woorden ‘agriculture’ en ‘turismo’, wat de woorden landbouw en toerisme combineert. Je vakantie vindt dus plaats in agrarische gebieden. Officieel mag een plek zich enkel een agriturismo noemen wanneer de boerderij nog werkzaam is en er producten worden geleverd, maar in de praktijk is dit niet altijd het geval.

Vakantie boeken

Verschillende opties
Er zijn veel verschillende vormen van Agriturismo. Een boer kan in de boerderij plek hebben voor enkele mensen, maar soms staan er ook hele landhuizen te huur die van alle luxe voorzien zijn zoals een jacuzzi of een zwembad. Bij het landgoed van Refugio Marnes is zelfs een optie tot ‘glamping’: het kamperen in een luxe opgezette tent. Zo kun je geheel zelf bepalen op welke manier je je vakantie op een Agriturismo indeelt en is er voor ieder wat wils.

Wat te doen op een Agriturismo?
Agriturismo waar je kunt meewerken op het land geven net dat beetje extra beleving en is erg leuk als je kinderen hebt. Olijven plukken is een van de veelvoorkomende werkjes in deze streek, er komt namelijk veel olijfolie vandaan. Het is bevredigend om de ene dag bezig te zijn om de olijven te plukken en de volgende dag te zien hoe hier olijfolie van wordt gemaakt. Ook wordt vaak de optie gegeven om mee te eten en op deze manier te genieten van alle smaken en producten die de streek te bieden heeft.

Het gebied
De omgeving rondom een agriturismo is uitgestrekt en ontzettend rustgevend. Dat is vaak de grootste motivatie om voor een dergelijke vakantie te kiezen. Je kunt er allerlei activiteiten ondernemen, maar de meeste mensen komen hier voor de prachtige heuvels en bergen waar je dagen kunt wandelen en steeds verrast zult worden over de oneindige kracht van de natuur.