Wat is de meerwaarde van een freelancer voor je bedrijf?

Het wordt steeds meer de norm om een freelancer in te huren. Veel bedrijven lopen soms tegen het feit aan dat ze tijdelijk extra hulp nodig hebben. Dit kan zijn omdat er een collega tijdelijk vervangen moet worden of omdat er een groot tijdelijk project is. Freelancers zijn vaak een goede oplossing voor deze problemen. Daarnaast is het ook nog eens leuk en zorgt het voor nieuwe dynamiek binnen het bedrijf. 

Een tijdelijke expert 

Freelancers met een specifiek kennisgebied zijn niet moeilijk te vinden. Wanneer je kiest voor een freelancer, dan kies je ook voor een persoon die zeer specifieke kennis in huis heeft. Je neemt tijdelijk een expert aan die je zeker kan verder helpen met een ingewikkeld  vraagstuk. Maar het is ook de expert die juist die ene collega, die tijdelijk met verlof is, kan vervangen.  

Zet dus van te voren op papier welke kennis je zoekt en aan welke eisen hij of zij moet voldoen. Denk ook na welke skills de freelancer moet hebben. Er zijn meer dan voldoende freelancers in Nederland, dus grote kans jij iemand vindt die elk boxjes op je lijstje aanvinkt. 

De kennis van de freelancer kan trouwens ook interessant zijn voor jou en je collega’s. Grote kans dat een freelancer een nieuwe wind is binnen het bedrijf. Met een frisse blik en kennis geven zij antwoord op vragen waarmee jij en je collega’s al een tijdje liepen te stoeien. Eigenlijk is die tijdelijke kennis alleen maar leuk. 

Flexibeler krijg je niet 

Een freelancer is geen type met een 9 tot 5 mentaliteit. Ze zijn flexibel en vaak snel inzetbaar. Moet er buiten kantooruren gewerkt worden? Dat is vaak geen probleem. Bovendien hebben freelancers dankzij hun kennis vaak sneller antwoord op een vraag. Dit betekent ook dat zij de opdracht sneller kunnen afronden. Ze hebben minder begeleiding nodig omdat ze gewend zijn zelfstandig te werken. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. 

De kosten bepaal je zelf 

Een freelancer inhuren is net zo makkelijk als van een freelancer afkomen. Je spreekt vaak wel een bepaalde periode af of een afspraak wanneer hij voldoende heeft opgeleverd voor de opdracht. Daarnaast kun je de kosten ook in perken houden door zelf je freelancer te kiezen. Elke freelancer heeft zijn eigen tarief. 

Denk alleen niet dat je altijd beter uit met een freelancer die goedkoop is. Een freelancer met meer kennis en hoger tarief kan de klus waarschijnlijk sneller klaren en heeft meer begeleiding en inwerktijd nodig. Kies dus zeker niet altijd voor de goedkoopste. 

Maximale motivatie

Voor een freelancer is het belangrijk nieuwe opdrachten binnen te halen en deze ook altijd goed af te ronden. Ze doen dus altijd hun uiterste best om hun imago hoog te houden. Dit is ook waardevol voor jou. Want hierdoor krijg je opdrachten die goed worden afgerond binnen de tijd. 
Zoek die freelancer en geniet van de voordelen. Freelancers hebben een enorme meerwaarde voor je bedrijf.