Wat zijn de kosten van schuldhulpverlening?

Als je al in de schulden zit is klinkt het niet aantrekkelijk om een adviseur in de handen te nemen. Een adviseur is vaak prijzig en dat is niet handig in een zogenoemde situatie. Gelukkig is dat in Nederland geen probleem, de kosten van schuldhulpverlening worden namelijk vergoed door gemeenten. Oxyz werkt met veel gemeenten samen en daarbij wordt de schuldhulpverlening dan ook vergoed. Woon jij in een gemeenten waar Oxyz niet mee samenwerkt? Dan gaan wordt er gezamenlijk gekeken naar een oplossing als het gaat om de kosten van de schuldhulpverlening.

Kosten worden vergoed door gemeenten

De meeste gemeenten vergoeden de kosten voor schuldhulpverlening en dat kost jou dus helemaal niks. Wel zijn er per gemeenten een aantal voorwaarden waaraan jij moet voldoen om schuldhulpverlening aan te vragen en te laten vergoeden. Het is belangrijk om dit van te voren goed te controleren. Oxyz kan jou daarbij helpen en kan eventueel een mogelijkheid zoeken als jij niet aan de voorwaarden voldoet. Als Oxyz mogelijkheid ziet om jou te helpen, dan zal Oxyz dat ten allentijden doen. Oxyz zal contact opnemen met jouw gemeente over de eventuele kosten en baten en zal dit helder communiceren met jou, de schuldenaar.

Het eerste intakegesprek is ten allentijden gratis en bedoelt om te komen tot een overeenkomst. Oxyz zal duidelijk zijn over de mogelijke kosten en voorwaarden per gemeenten en jij dient duidelijk te zijn over de schulden en jouw financiële situatie. Twijfel je of jij schuldhulpverlening nodig hebt? Dan is een eerste intakegesprek zeker aan te raden, het kan nooit kwaad. Hoe eerder jij aan de bel trekt hoe beter de oplossing zal uitpakken. Er zal meer mogelijk zijn als jij op tijd aangeeft dat er financiële onzekerheid is. Twijfel niet langer en vraag via de website van Oxyz een gratis intakegesprek aan.